Sørøyan

Avstander og Aktiviteter

Skiing

Skiløyper

Skiløypa går rett igjennom feltet, så her er det bare å spenne på seg skia rett utenfor hyttedøra.

Mountain

Alpint

Nerskogen skisenter er et familievennlig skisenter som ligger ca 2 km fra hyttefeltet. I tillegg er det flere alpinanlegg på Oppdal.

Fjelltur

Fotturer

Med Barnas naturverden og Trollheimen som nærmeste nabo er det uendelige muligheter for fotturer i området.

Fjelltur

Fiske

Ørretelva Grana renner like nedenfor tomtefeltet. Elva munner ut i Granasjøen, som også byr på godt fiske. I tillegg finner du flere små og store urørte fiskevann på fjelltoppene i rundt feltet.

Dagligvarer

Dagligvarer

Nerskogen Landhandel har det du måtte trenge av dagligvarer og har åpent alle dager. Tilknyttet butikken er det en liten kafe som heter Markastuggu.

Tettsteder

Nærmeste tettsteder

Fra Nerskogen er det ca 30 km til Oppdal, 11 mil til Trondheim, 7 mil til Orkanger, 16 mil til Molde og 18 mil til Kristiansund

Grillhytta

Hytteiere har tilgang til grillhytte ved skiløypa på tomtefeltet 

IMG_20180908_154213_Bokeh.jpg

Galleri

Bilder av Siri Kulseng Wikan og Ingrid Hoel

 
 
 

Nerskogen skisenter

2 km fra hyttefeltet

(Video fra YouTube - vi eier ikke rettighetene)

 

 
 

Historie

Tett inntil Trollheimen, delt mellom Oppdal og Rennebu kommuner, ligger bureisingsgrenda Nerskogen. Denne lille fjellgrenda, som er omkranset av fjell og bjørkeskog, har en ung og spennende historie. I 1927 kom den første familien til Nerskogen. De kom for å bryte nytt land og bygge seg en heim og en fremtid her, og flere bureisere fulgte i deres spor. Gjennom hardt arbeid og med fremtidstro bygde de sammen opp et levende grendasamfunn med skole, kapell og butikk. Den sørsamiske kulturen er også en viktig del av historien, og samene driver fortsatt aktivt med reindrift her. Nerskogen har i dag rundt 140 innbyggere. I de senere årene har det i tillegg vokst frem en hyttebefolkning med sterk tilknytning til grenda, og deltagelse i det som skjer her. Det er til nå bygd nærmere 900 hytter på Nerskogen.